SISTEME DE CONTROL ACCES SI PONTAJ

Sistemul de control acces este cel mai frecvent intalnit la obiectivele strategice (banci, sedii firme, casierii si arhive ale diverselor institutii publice, case de shimb valutar, etc). Aceste sisteme sunt folosite nu doar pentru limitarea accesului (coduri, cartele sau cititor de amprenta), ci si pentru controlul acestuia, fiecare intrare si/sau iesire fiind inregistrata individual in memoria de evenimente. Mai mult, in acest tip de sistem poate fi integrat si un sistem de pontaj, pentru controlul angajatilor.

Sisteme de control acces

Acestea pot sa fie unidirectionale sau bidirectionale, pentru o cale de acces.

  • Unidirectional = sistem controlat pe un singur sens, adica, la intrare exista un cititor de card iar pentru iesire este folosit un buton sau senzor.
  • Bidirectional = sistem controlat pe ambele sensuri, adica, si la intrare si iesire este montat cate un cititor de card, iar pentru intrare sau iesire, fiecare persoana foloseste cardul individualizat.

Sisteme de control acces | Componenta minima

  • Cititor (Stand-alone sau centrala)
  • Buton iesire
  • Yala electromagnetica
  • Amortizor
  • Sursa alimentare

Desigur, complexitatea sistemelor de control acces si pontaj poate sa difere, la fel si componenta acestora. Astfel, pot aparea centrale de control al accesului, cititoare de amprenta, electromagneti de forta, butonane iesire urgenta, etc.

Daca obiectivul protejat are mai multe cai de acces, atunci centralele de control acces se conecteaza intre ele, pentru a putea fi controlate de pe un singur calculator/server.

Exista cititoare stand-alone, care pot fi conectate direct pe reteaua de date-voce a cladirii protejate, urmand a fi controlate si monitorizate cu un soft de mangement de pe orice calculator conectat la reteaua cladirii, cat si din exterior, prin internet. Avantajele acestui tip de sistem de control acces si pontaj este ca nu este necesara cablarea intre cititoare (centrale), fiecare fiind conectat in cel mai apropiat switch sau priza de retea.

Daca sunteti sau nu hotarati, nu ezitati sa ne contactati pentru o oferta! Daca nu sunteti hotarat, suntem siguri ca va putem ajuta sa gasiti cea mai buna optiune raportatata la calitate/pret!

Suna
acum !